Geschiedenis

History

Het landgoed is sedert generaties familiebezit. Grootvader Eugeen Meersmans (geboren in 1888) huwde met Roslia Marnef.

Ze kregen samen een tweeling in 1923, waarvan 1 meisje stierf rap na de geboorte. De andere dochter, Paula, groeide mee op in ‘t dorp van Kalfort. In gans de streek gekend als feestzaal, met een gezellig volkscafe en hovenierderij.

De eigenlijke naam was “zaal De Hert”, maar iedereen sprak van “De Brug”. Paula verloor haar moeder op 13-jarige leeftijd. Haar vader bleef verder alleen met haar en runde de zaak perfect.

Paula huwde op 13 juli 1946 met Jan Maes en samen kregen ze 4 kinderen : Eugeen, Leona, Jeanine en Luc. Begin de jaren ’50 werd het cafe en de zaal volledig hernieuwd tot de grootste en modernste van de hele streek.

Een jaar op voorhand was de zaal elk weekend geboekt voor feesten, bals, vergaderingen,… en was het het thuislokaal voor verschillende verenigingen, zoals de harmonie Concordiavrienden, cultuurvereniging het Vierkant en de Kalfortse Beren, om er maar enkele te noemen.

Na sluiting van de zaak in december 1985, niemand van de kinderen wou het verderzetten, herbergde de feestzaal alle attributen en kledingstukken van de processie.

Sedert 1984 had zoon Luc een eigen thuisverplegingsdienst en groeide er bij hem geleidelijk aan het initietief om op deze familiegrond een passend project te bouwen.

De oude gebouwen werden afgebroken in 1994 om plaats te maken voor een standingvolle service-residentie.

De eerste bewoners kwamen in juli 1996 en “nonkel Jef” opende in oktober plechtig de volledige seniorie, waar u nu dankzij de persoonlijke inzet van Luc en zijn vrouw Hilde kunt genieten van de luxe van een eigen thuis, met de nodige service.

“een vriendelijke plek, een huis om in te wonen…”